x
המועדפים שלי


אחוזת יפה נוף
שזור - מושב
Hotel Moon Center
מגדל שמס
סוויטות ליז בקיסריה
קיסריה
החל מ-
1000

חופשה עם צליאק

צוות צימר, עדכון אחרון: 15/9/2025

חופשה עם צליאק

קרדיט לתצלום: Unsplash.com

כשאני חושבת על חופשה, אני מדמיינת את הרגע שבו אני מסיימת לארוז, סוגרת את הדלת ומרגישה את הרוח של החופש בפנים. אבל עבורי, כאישה עם צליאק, החופשה תמיד מתחילה כבר בבית עם תכנון והיערכות מדוקדקת כדי לא לפגוש בגלוטן בדרך. זה אולי נשמע מוגזם אבל אחרי שנים של ניסוי וטעייה למדתי שההבדל בין חופשה מהנה לבין חופשה מלחיצה מתחיל בפרטים הקטנים.

האתגר הראשון הוא, כמובן, האוכל. אני תמיד מחפשת מסעדות עם תפריט ברור ללא גלוטן, אך לא תמיד זה פשוט. כל מסעדה חדשה היא הרפתקה, לפעמים המרכיבים מבלבלים ולפעמים גם מה שנראה "בטוח" מסתיר גלוטן במרכיבים כמו רוטב או תבלין. אני זוכרת חופשה באיטליה, שבה כל דבר שהוגש היה על פניו ללא גלוטן עד שגיליתי שהפסטה שלי נגעה בצלחת שבה הגישו פסטה רגילה. ואז התחיל הטקס הקבוע: לקרוא למלצר, לשאול, להסביר, לחכות שתגיע תשובה מהטבח. לפעמים זה מרגיש מתיש: הזמנתי סלט, מה כבר יכול להיות לא בסדר בסלט? אבל אז גיליתי שקרוטונים פוזרו עליו "סתם לקישוט".

התנסויות כאלה לימדו אותי כבר בשלב מוקדם לקחת איתי תמיד ולכל מקום חטיף קטן בתיק, רק למקרה שהמצב ידרוש פיתרון מיידי. מצד שני, לגלות במהלך חופשה בית קפה קטן עם קינוחים ללא גלוטן זה רגע קטן של אושר גדול שקשה להסביר לאנשים שלא סובלים מרגישות כזאת. כי הרי מעבר לאוכל קיים גם היבט חברתי. חופשה עם חברים או משפחה אמורה להיות חוויה משותפת, אבל כשצריך להסביר שוב ושוב למה איני יכולה לטעום מהאוכל או למה אני מבקשת מטבח נפרד, לפעמים זה עשוי להכביד על אחרים. אני מנסה לזכור שזה לא אישי ושברוב המקרים אנשים פשוט לא מבינים את ההשלכות של "תאונת גלוטן" כזאת עבורי. עם השנים למדתי לדבר על זה ביתר קלילות ולהפוך את ההסברים לקצת מצחיקים כך שהמסר עובר בלי לפגוע ברגשות של אף אחד.

גם הלוגיסטיקה של החופשה משתנה. אני בודקת מראש אם במלון יש מטבחון, ואם יש אפשרות להכין אוכל עצמי או לאחסן חטיפים. לעיתים אני מעדיפה להזמין דירה או צימר ללא גלוטן במקום חדר במלון כי כך אני יכולה לשלוט באופן מלא במה שאני אוכל. אני לומדת לתכנן את הארוחות מראש כדי שהחופשה תהיה רגועה ולא רצף של חיפושים אחרי משהו בטוח וכך מאפשרת לעצמי ליהנות מכל מקום חדש בלי להרגיש מוגבלת.

לא פחות חשוב: הגוף שלי. כל חוויה קולינרית שגויה יכולה לגרום לתסמינים לא נעימים, מעייפות מוגברת ועד כאבי בטן או כאבי ראש. לכן אני מתאימה את הפעילויות שלי למצב הגוף, לומדת להקשיב לסימנים הקטנים ומנסה לשמור על איזון בין חופש לבין שמירה על בריאות. עם צליאק חשוב לדעת מתי לעצור ולתת לגוף מנוחה. ובעצם, זה נכון וחשוב לכולם, לא?

למרות כל האתגרים האלה אני יכולה לומר בכנות:  חופשה עם צליאק לגמרי אפשרית! עם הכנה נכונה אפשר בקלות לטייל ולחוות חוויות חדשות בלי דאגות מיותרות. אני מוצאת שהחופשה מתחילה לתת לי תחושה של חופש באמת ברגע שאני מבינה שיש לי שליטה על מה שאני אוכלת ושאני יכולה ליהנות בלי לחשוש.

אז אם גם אתם שוקלים חופשה ומודאגים מענייני גלוטן, תזכרו שזה אומנם דורש תכנון אבל ממש לא מחייב וויתור על חוויות. ההרפתקה מחכה, רק צריך להכין את הציוד הנכון: חיוך, מודעות, וחטיף קטן בתיק (:

אהבתם את הכתבה? שתפו:
שתפו כתבה זו בפייסבוק שתפו כתבה זו בטוויטר שתפו כתבה זו בלינקדין שתפו כתבה זו בטלגרם שתפו כתבה זו בוואטסאפ

חזרה לבלוג >
התמונות המוצגות בבלוג זה הינן ברישיון Thinkstock אלא אם צויין אחרת. אין להעתיקן או לעשות בהן כל שימוש אחר ללא אישור Thinkstock


עוד בצימר
כאן תוכלו למצוא צימרים לפי חיפוש מדויק יותר בהתאם לצרכים שלכם

להיות ראשון זה מחייב - צימר הינו אתר הצימרים הותיק והמוביל בישראל!
zimmer.co.il 2001 - 2025 © כל הזכויות שמורות לצימר תיירות בע"מ
תפריט נגישות