אתרי ביקור ובילוי בצפון » אתרי ביקור ובילוי בסובב כנרת והעמקים » אוכל צמחוני/טבעוני » ברקנית - מחלבת בוטיק גבינות צאן
עברית English Deutsch Arabic

מפה

טלפון: 052-9706246
 מחלבת ברקנית 
 גבינות ברקנית 
 ציוני דרך 
שלח הודעה/בקשה לבעל העסק
גלריית צימר
גלריית צימר
גלריית צימר גלריית צימר גלריית צימר גלריית צימר גלריית צימר גלריית צימר גלריית צימר גלריית צימר גלריית צימר גלריית צימר
תצוגה במסך מלא
גילוי נאות
כל המידע בדף זה, (כולל מחירים, מבצעים וכו') נכתב ומעודכן בידי בעל העסק או מי מטעמו.
שתפו עם חברים
צימר בפייסבוק צימר בפינטרסט צימר בטוויטר צימר בגוגל פלוס
גבינות ברקנית
גבינות צאן מובחלות חצי קשות
לאחר תהליך הגיבון, המהווה למעשה את שלב המעבר מחלב לגבינה, גבינות ברקנית החצי קשות מומלחות ונכנסות לחדר הבחלה. בחדר זה נשמרים תנאי לחות וטמפרטורה אידיאליים להבשלת הגבינות והן תישארנה בו שבועיים לפחות. תהליך ההבשלה עצמו אינו מסתיים עם היציאה מחדר הבחלה: לכל אורך חייהן תמשכנה הגבינות להתפתח ולהבשיל, טעמן יישתנה וייהפך אפייני יותר ויותר. הידע הדרוש לייצור גבינות אלה נאסף במהלך השתלמויות וביקורים באיזורי הייצור המקוריים של כל גבינה וגבינה: סנט מור, ולנסיי, סנט מרסלן וכדומה.
 
הגבינה "הכחולה הנסתרת"

גבינה מחלב כבשים המשלבת פס רוקפורטי בין שתי שכבות הגבינה,שמקבל גוון כחול כשחותכים את הגבינה והרוקפור בא במגע עם האויר.השילוב של מתיקות חלב הכבשים ועזות הטעם הרוקפורטי יוצרים עושר טעמים מורכב בפה.
 
תלתן
גבינת עיזים בנוסח מרסלן מצופה עובש לבן, בעלת מליחות עדינה ומתונה. ידועה בעיקר בשל מרקמה הפנימי המיוחד ההופך רך יותר ויותר עם הבשלת הגבינה עד כדי אכילתה בכפית במצב הבשלה מתקדם.
 
אלומה
גבינת עיזים בנוסח ולנסיי מצופה פחם ועובש חיצוני לבן. טעמה טעם עיזים עשיר והיא מאופיינת בארומתיות מורכבת ומתמשכת.
 
סנט מור
גבינת עיזים שמקורה בכפר סנט מור אשר בעמק הלואר. צורתה גליל מצופה עובש לבן, מרקמה עדין ושמנתי. לגבינה טעם חמצמץ מרענן ההולך ומתחדד עם הבשלתה.
הגבינה משתלבת נפלא עם מיני סלטים ירוקים.
קיימת גם גבינת סנט מור נואר שבה נוסף אל העובש הלבן העדין ציפוי פחם.
 
שחת
גבינה מחלב צאן  מצופה פחם ועובש חיצוני לבן. מרקמה העדין והשמנתי מעניק לה נוכחות ואלגנטיות כבר בשלבי ההבשלה המוקדמים אך לביטוי מלא מגיעה גבינה זו בשלבי הבשלה מתקדמים כשאל עושר טעמיה מתווסף נופך תבליני מרתק.
 
תבור
גבינה מחלב כבשים בנוסח אוירון. הגבינה עטופה פנציליניום קנדידיום החודר מההיקף פנימה בתהליך ההבשלה. המתיקות הטבעית של חלב הכבשים באה לידי ביטוי בגוון המתקתק של הגבינה ובארומות החלביות – לאקטיות. מרקמה חמאתי מלא.
 
קורסיקה
גבינת עיזים מצופה פחם ועובש חיצוני לבן, שמקורה באי קורסיקה שבדרום צרפת. המאבק בין החמיצות הטבעית של הגבינה, שמקורה בתהליך הגיבון המיוחד, ומתיקות החלב יוצר עושר טעמים מפתיע ומקורי.
 
קליפורניה
יש המוצאים בגבינות העיזים החצי קשות ניחוחות יער. אגוזי המלך מדגישים היבט מסקרן זה של גבינת העיזים ומשתלבים נפלא עם העובש הלבן העדין של הגבינה.
 
גבינות קשות
גבינות קשות הן גבינות שעוברות לחיצה במתקן ה – PRESS
 כדי להבטיח הוצאת מקסימום מי גבינה.  
תהליך זה יוצר את המרקם המאפשר הבחלה מתמשכת של הגבינות (מספר חודשים) ומעניק לגבינה את טעמה המיוחד.
 
מנצ'גו
גבינה קשה מחלב כבשים, שמקורה במחוז לה-מנשה הספרדי. תהליך ייצורה מורכב ובמרכזו שלב יישון הגבינה, שלב זה אורך בין 4 לבין 8 חודשים במהלכם תתפתח הגבינה ותתקבל באופן טבעי המעטפת החיצונית האופיינית כל כך. חלב הכבשים והיישון הארוך אחראיים יחד לטעמה המתקתק של גבינה מיוחדת זו. מצוינת בהוספת שמן זית ומלח גס.
 
גבינות בסגנון קממבר
גבינת הקממבר ידועה בשל מרקמה הגמיש הייחודי. כדי להשיג מרקם זה יש לחלק את הגבן לתבניות הגבינה בדיוק ברגע הנכון, בשלב מוקדם יחסית של תהליך הגיבון ותוך הקפדה על טמפרטורה ולחות סביבתיים ספציפיים ביותר.
 
קממבר
גבינה מחלב בקר מצופה פניציליניום קנדידיום שמקורה בחבל נורמנדי שבצרפת. מרקמה גמיש, טעמה עדין ובעל גוון פירותי נסתר כמעט.
 
גבינות טריות
גבינות אלה אינן דורשות שלב הבחלה. תהליך ייצורן קצר יחסית והן מגיעות לצרכן כשגילן צעיר (מספר ימים). משום כך הן רעננות יותר ונוכחות טעם החלב בהן חזקה. גבינות אלה מתאימות לאכילה במשך חודש ימים ויותר. במהלך תקופה זו טעמן ומרקמן יישתנו אך במעט.
 
מגש ביס, רולדה
גבינת עיזים טרייה טבעית או בציפוי תבלינים, בעלת מרקם שמנתי עשיר. לגבינה פומטים שונים והיא משתלבת יפה במגש גבינות. אפייה, סלטים ושאר תבשילים. מגוון התבלינים מציע חגיגת טעמים צבעונית.
 
טבעונית
גבינת עיזים לבנה טרייה בעלת מליחות מתונה וטעם עיזים אופייני. מרקמה מוצק ונוח לפריסה ולחימום. למרות השתייכותה למשפחת הגבינות הטריות, היא מתפתחת עם הזמן: טעמה יישאר מתון אך ייעשה חד יותר עם הבשלתה, ובעיקר, מרקמה ייהפך יותר ויותר קטיפתיועדין.
 
טורקיז
גבינה מחלב צאן בעלת מרקם קטיפתי וטעם רוקפורטי עדין. הטורקיז מעוטרת באגוזי מלך המשתלבים היטב עם טעם הרוקפור מבלי שהאחד יאפיל על השני.
 
לבנה
הלבנה ידועה באזורינו מימים ימימה. מפנקת ומרעננת היא תענוג של קרם וחמצמצות.
                              

* נשמח אם תציינו שהגעתם מאתר צימר co.il- חופשה נעימה *
מבצעים וחדשות
ניתן לטעום ולקנות ממוצרי המחלבה בחנות המחלבה הצמודה ליונקייה של הגדיים והטלאים. החנות פתוחה בסופי שבוע ובערבי חג: יום שישי 14:00 – 10:00 יום שבת 16:00 – 10:00 . פרטים נוספים בטלפון: 04-6537255 . ניתן לתאם ביקורים ואירועים עד 35 איש גם באמצע השבוע פרטים נוספים בטלפון: 050-4492799
קופון הנחה לברקנית - מחלבת בוטיק גבינות צאן
ברקנית - מחלבת בוטיק גבינות צאן
טלפון: 052-9706246
5% הנחה לקניה מעל 50 ש``ח, 10% הנחה לקנייה מעל 100 ש``ח.
* אין כפל מבצעים * אין כפל הנחות *
הקופון בתוקף עד תאריך 26/03/2015
הדפס קופון הנחה לברקנית - מחלבת בוטיק גבינות צאן

ברקנית - מחלבת בוטיק גבינות צאן

ישוב כפר יחזקאל
איש קשר מיכל ברקין
טלפון 052-9706246
אטרקציות באזור
מסעדות באזור
הדפס עמוד
שלח לחבר
הוסף למועדפים
רוצים לבדוק צימרים והצעות נוספות באזור כפר יחזקאל?
לחצו כאן למפת צימרים ואטרקציות בכפר יחזקאל
חדש!! חדש!! חדש!!
אפליקציה לצימרים ואטרקציות לאיפון ולאנדרואיד
להורדת האפליקציה סרוק את הברקוד
ברקוד לאפליקציית צימר
או בקר באתר האפליקציה למכשירך:

אפליקציית צימר באפ-סטור

אפליקציית צימר ב-Google Play
כבר היום תוכלו להזמין צימר או אטרקציה מכל מקום, בכל מקום ובכל עת.
חופשה נעימה