מתכוני הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

עוגת גזר

עוגה קלה להכנה ונפלאה בטעמה

 

½ 2 כוסות קמח.

¼ 2 כוסות סוכר.

½ 1 כוס שמן.

4 ביצים.

1 כפית אבקת אפיה.

1 כפית סודה לשתיה.

2 כפיות קנמון.

¼ כפית מלח.

½ כפית זנגויל.

½ כפית אגוז מוסקט.

 

לערבב היטב במיקסר.

 

להוסיף:

100 גר' צימוקים.

100 גר' אגוזי מלך קצוצים.

500 גר' גזר מרוסק בפומפיה דקה.

 

לערבב היטב.

מתאים ל- 3 תבניות מאורכות חד פעמיות.

לאפות בחום בינוני.

 

 

 

 

מתכוני הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לחם בצל

מתכון הבית של "פינה על הנוף"

 

הבצק:

30 גר' שמרים.

6 כוסות קמח שטיבל 2 (ניתן להחליף 1 כוס

קמח בקמח מלא)

½ חב' מרגרינה, חמאה או 4 כפות שמן זית.

1 כוס חלב או מים פושרים.

כף סוכר.

1 ביצה.

½ כפית מלח.

 

ללוש בצק ולהתפיח כשעה. להוציא את האוויר מהבצק ולהכניס למקרר ל- 5 שעות לפחות, רצוי לילה. ליצור מהבצק כיכר, לחלק לחמישה חלקים ולרדד כל חלק לעלה. לערבב את עיסת הבצל, למרוח על העלים, ליצור גלילה וליצור מעין שבלול ולהתפיח שוב. למרוח למעלה (ביצה + שמן זית ומלח גס). להטפיח 30 דקות ולהכניס לתנור שחומם ל- 250  מעלות ל - 10 דקות ולאחר מכן להוריד ל- 175 מעלות. הלחם מוכן כאשר הוא משמיע צליל חלול כשטופחים עליו מלמטה.

 

המילוי:

כוס בצל קצוץ דק מאודה ב - ¼ חב' במרגרינה\חמאה (אפשר לטגן לצבע בהיר או לחמם במיקרו עם המרגרינה).

3 כפות פרג.

¼ כפית מלח.

 

 

 

מתכוני הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שטרודל תמרים

המתכון של אתי

 

 

6 כוסות קמח.

500 גר' מרגרינה רכה.

1 כוס חלב.

2 שקיות אבקת אפיה.

1 סוכר וניל.

 

ליצור בצק, לחלק ל - 5 ולרדד כל חלק לעלה דק.

 

למרוח ממרח תמרים ואגוזים (או ממרח אחר) על העלים.

 

לגלגל ולחרוץ כל גלילה.

 

לאפות בחום בינוני עד שמשחים.

 

לאחר האפיה לחתוך.

 

 

 

מתכוני הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כדורי גבינה אפויים

מתכון ותיק מהקבוץ

 

 

250 גר' גבינה צהובה מגורדת.

250 גר' גבינה לבנה קשה או מלוחה מגורדת (ניתן לערבב 2 סוגים).

250 גר' גבינה לבנה רכה.

200 גר' מרגרינה.

3 כוסות קמח.

2 ביצים.

1 שקית אבקת אפיה.

 

ללוש את חומרי הבצק במיקסר.

 

ליצור מהבצק כדורים פחוסים בקוטר של 5 ס"מ.

 

לפזר למעלה שומשום לאפות בחום בינוני.

 

 

 

מתכוני הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

החצילים של יהודית בארי

מתכון ארגנטינאי - שווה לנסות

 

 

2 - 3 חצילים בלי גרעינים.

1 בקבוק חומץ טבעי.

 

לחתוך את החצילים לאורך (פרוסות עבות).

ולרוחב לשניים.

 

לפזר מלח ולהשאיר כשעה או יותר.

 

לשים את החצילים בסיר גדול ושטוח, לשפוך את כל בקבוק החומץ על החצילים ולדאוג שיהיו טבולים בחומץ (אפשר גם להוסיף קצת מים, אם יש צורך).

 

לבשל את החצילים על אש קטנה, לדאוג לא לבשל יתר על המידה, כדי שלא יתפרקו.

 

להעביר למסננת בכיור ולקרר.

 

וכעת- לסדר שכבות בכלי אחסון.

על כל שכבה לפזר - פרוסות שום, עלי דפנה, פלפל אנגלי או גרוס, אורגנו יבש או טרי.

לשפוך מלמעלה שמן חמניות או קנולה עד שכל החצילים מכוסים טוב בשמן.

לאחסן במקרר.

 

 

מתכוני הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

גלידת ריבת חלב

לאוהבי המתוק

 

 

2 שקיות שמנת מתוקה מוקצפות היטב.

1 צנצנת ריבת חלב משובחת (קופ' לבנה וכיתוב בירוק)

 

לקפל פנימה ולהקפיא בפריזר.

 

 

 

 

 

מתכוני הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בראוניז
בעברית חומיות

 

 

חומרים:

300 גר' שוקולד מריר.

200 גר' חמאה ללא מלח.

4 ביצים.

1 כוס סוכר.

וניל.

1.5 כוסות קמח.

 

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או על אידים.

מקציפים היטב ביצים שלמות, סוכר, וניל.

מוסיפים עיסת השוקולד לביצים.

מוסיפים קמח ומקפלים בעדינות.

אופים בתבנית מרובעת בערך חצי שעה.

המלצה -  להוציא את המאפה מהתנור כשהוא עדין מעט נוזלי.

 

 

מתכוני הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מרציפן - "פינה על הנוף"

הפרויקט של משה

 

 

החומרים:

300 גרם שקדים מובחרים.

100 גרם אבקת סוכר.

שקית אחת סוכר וניל.

4 כפות מים.

 

אופן הכנה:

חולטים את השקדים, פעמיים למשך דקה במים רותחים ומקלפים.

מכניסים למעבד המזון את כל החומרים מלבד המים, מפעילים על המהירות הגבוהה ביותר.

לאחר כ - 15  שניות יש להתחיל להוסיף את המים, עד שמתקבל גליל מרציפן המסתובב במעבד המזון - זה הסימן להפסיק את פעולת מעבד המזון.

 

מומלץ להשאיר את החומר מספר שעות במקרר עטוף בפלסטיק, ולאחר מכן ליצור צורות.

ניתן לקשט עם שוקולד .

 

המתכון הינו מלא ומושלם, אך יחד עם זאת מתקיים שרות לקוחות 24 שעות ביממה. ניתן לפנות למשה  054-4510697.

 

 

מתכוני הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מעדן תמרים

מוגש בארוחת הבקר

 

 

1 חב' מרגרינה (200 גר').

½ כוס סוכר.

1 חב' תמרים ללא גרעינים (500 גר').

1 ביצה.

250 גר' ביסקוויטים פשוטים קצוצים גס.

200 גר' אגוזים קצוצים גס.

 

מבשלים על אש קטנה - מרגרינה, תמרים וסוכר, עד שמתקבלת עיסה לא אחידה. מורידים מהאש, מוסיפים ביצה, מערבבים וראה זה פלא העיסה מתאחדת.

 

מוסיפים עוגיות ואגוזים ויוצרים עיסה.

 

יוצרים נקניקים ומגלגלים אותם בקוקוס, עוטפים כל נקניק בניילון ולפריזר עד השימוש.

 

מוציאים מהמקפיא חצי שעה לפני ההגשה ופורסים לפרוסות דקיקות.

 

 

מתכוני הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוגיות חמאה

פשוט וטעים

 

 

200 גר' חמאה.  

1 כוס אבקת סוכר.

וניל.

2.5 כוסות קמח.

 

לאחד לבצק.

ליצור עוגיות ולאפות כ - 15 דקות.

 

 

 

מתכוני הבית